Golfwinkel

Home/Golfwinkel
Golfwinkel 2018-01-23T14:28:09+00:00
Golfwinkel golf-vacatures

Een Golfwinkel starten

Het starten van een goed lopende golfwinkel is niet gemakkelijk. De investering is vaak hoog, daarnaast is de golfsport in Nederland een niche markt met een aantal grote spelers zoals Golf Only, Golf Plaza en Jumbo golf. Mocht u toch vastberaden zijn om een golfwinkel te willen starten dan is het belangrijkste aspect de locatie. Het vinden van de juiste plek met een hoge doorstroom op een plaats waar veel golfers komen. Dit hoeft natuurlijk niet de meest luxueuze en dure plaats te zijn waar de huur zo hoog is dat u uw hoofd buiten het seizoen amper omhoog kunt houden. Dus op zoek naar een gebied dat genoeg inkomen genereert van de mensen die er wonen of vaak komen.

Hoe groot moet een golfwinkel zijn?

Het formaat van de winkel hangt af van wat u wilt aanbieden. Schrijf hiervoor een duidelijk plan en stel u zelf een paar vragen.

  • Verkoopt u voornamelijk vanuit een website of meer vanuit de winkel.
  • Biedt u service op het gebied van reparatie en re-grippen.
  • Wilt u de mogelijkheid tot custom clubfitting aanbieden.
  • Welke golfmerken wilt en kunt u verkopen (sommige merken hebben bepaalde eisen).

Golfclubs kopen is een bezigheid die leuk is maar vaak niet 123 gebeurt. De meeste klanten trekken hier aardig wat tijd vooruit en willen eerst het gevoel en het resultaat van een nieuwe golfset ervaren en/of bekijken. Een demo ruimte met demo clubs is hiervoor cruciaal, vaak is deze ruimte ook ingericht als clubfitting center met een launch monitor. Deze apparatuur is prijzig in aanschaf en daardoor vaak niet aanwezig. Ebay is een geweldige plek voor deze items wanneer u start. Zo kunt u de kosten laag houden zonder verlies van kwaliteit.

Inventarisatie en missie

De prijzen van producten kunnen sterk variëren alsmede de flexibiliteit die u heeft met de verkoop van producten. Sommige merken stellen hoge eisen aan de presentatie, verkoop en inkoop. Een goede relatie is van belang om uw winkel van voldoende voorraad te voorzien maar ook om mee te kunnen draaien met leuke aanbiedingen. Wanneer u besluit om ook reparaties uit te voeren is het verstandig om meerdere shafts en grips op voorraad te hebben. De meeste golf component bedrijven hebben betere inkoop prijzen voor frequente kopers, dit kunt u natuurlijk in uw voordeel gebruiken maar des te hoger de investering.

Wat is uw missie? In andere woorden hoe wilt u zich onderscheiden in de golfbranche en wat wilt u bereiken. Zorg dat u uw missie duidelijk voor ogen houdt en richt uw focus op kwaliteit.

Marketing

De marketing hangt sterk samen met wat voor concept u gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld een lokaal bedrijf op een golfbaan start heeft u in het begin genoeg aan een simpele website en kunt u de focus het beste op de bezoekers en leden van de golfbaan leggen. Doe actief mee met het bestuur, zorg voor een nieuwsbrief en geef de golfers uit uw regio een reden om uw winkel te bezoeken. Er bestaan veel marketing formules maar in de praktijk gebruiken de meeste ondernemers rondom de 8 tot 10% van hun jaarlijkse bruto omzet. Uw marketing is natuurlijk heel plaats bepalend en hoe meer “goede marketing” hoe meer opbrengst. Om erachter te komen wat voor u het beste werkt moet u uw resultaten en acties bijhouden en over een langere periode bekijken.

Personeel

U heeft alle opties goed overwogen en bent klaar om over enkele maanden uw deuren te openen. Goed personeel brengt een winkel succes. Ga op zoek naar mensen met meer ervaring of die slimmer zijn dan u op dit gebied. Wees bereid veel tijd in overleg te steken en luister naar de ideeën. Een bonus systeem werkt vaak goed maar mag niet een onderling personeel strijd veroorzaken. Wees duidelijk in de taak verdeling en zorg op regelmatige basis voor een evaluatie met de zwakke en sterke punten. Bekijk uw kansen en blijf in overleg, een team is immers zo sterk als de zwakste schakel.