Golfprofessional

Home/Golfprofessional
Golfprofessional 2017-04-19T23:26:47+00:00
GOLFPROFESSIONAL golf vacatures

Golfprofessional

Als golfprofessional heeft u geen amateur status meer en verdient u uw geld door les te geven “teaching pro” of wedstrijden te spelen “playing pro”.

Playing professional

Aan de slag als playing pro, het klinkt haast te mooi om waar te zijn; geld verdienen met het spelen van golf wedstrijden.. wie wil dit nou niet? Het behalen van de echte top is zoals in de meeste sporten helaas voor weinig golfers weggelegd. Naast het vele trainen en het slopende reizen is golf een mentaal spel waar een playing professional ondersteuning in nodig heeft. Het vinden van een goede “mental coach” of “pro caddie” kan hierin een grote rol spelen.

De meeste “professionals” in Nederland zijn lid van de PGA (Professional Golf Association), die hun belangen behartigt en toernooien organiseert. Veel professionals combineren het spelen van toernooien met het geven van les en clinics omdat de meeste professionals niet genoeg verdien met enkel het spelen van toernooien. Dit hangt natuurlijk af van het niveau waarop u speelt, maar ook van de beschikbare toernooien, eventuele sponsoring en het bijbehorende prijzengeld.

Teaching professional

Er zijn meerdere mogelijkheden om een opleiding tot golfleraar te volgen. In Nederland is de bekendste opleiding de PGA-opleiding. Sinds 2001 is daar als 2e opleider de DGTF bij gekomen, de DGTF heeft in de laatste 15 jaar meer dan 400 golfleraren opgeleid en houdt jaarlijks meerdere seminars en leermodules van de opleiding welke separaat gevolgd kunnen worden.

Tijdens en na de opleiding worden er onder andere stages georganiseerd en applicatiecursussen gegeven. Er worden ook eisen gesteld aan het spelniveau van de toekomstige leraar. Het vinden van een goede stage plaats is van belang om uw netwerk uit te breiden en eventuele toekomstige klanten om u heen te verzamelen.

De PGA opleiding is internationaal erkend en kent verschillende niveaus.

De opleiding Golfinstructeur level 2 van de PGA leidt u op tot een golfinstructeur die werkt in de breedtesport. Met een level 2 diploma kunt u lesgeven binnen verenigingsverband, aan jeugdgolfers maar ook aan recreanten en/of senioren.

Na het volgen van de opleiding B-Professional kunt u zelfstandig les geven en individuele golfers of teams coachen. Als B-Professional gaat u al meer als zelfstandig ondernemer aan de slag en verzamelt u zoveel mogelijk klanten in uw kring. Het is belangrijk om deze klanten te leren kennen, analyseren en te blijven stimuleren.

De absolute top is de opleiding tot A-Professional. Als vakman of –vrouw kunt u met getalenteerde golfers met een handicap 18.0, of lager aan de slag. De golfprofessional 4? adviseert het bestuur of de Technische Commissie over het te voeren technisch beleid waaronder de doorstroom van golfers. De golfprofessional 4, vaak zelfstandig ondernemer, beoordeelt het ontwikkelingspotentieel van de golfers en is altijd gericht op verbetering van de golfer ongeacht het spelniveau. Dit diploma is erkend door de NGF, PGA Holland, NOC&NSF en door de PGA’s of Europe.

Meer weten? Kijk dan op de website PGAHolland.nl

Online golfprofessional of online golf coach

Het internet is een ruime bron aan informatie waar ook in de golfsport veel gebruik van wordt gemaakt. Een carrière als video blogger waarin u golflessen behandeld is misschien helemaal geen slecht idee. Uw klanten kunnen de basis lessen makkelijk volgen en zichzelf verbeteren. Een naam maken binnen de golfwereld kan op deze manier vrij snel. Zie het voorbeeld hieronder waarin een golfprofessional een paar miljoen hits heeft op youtube. Zorg voor een duidelijke uitleg, een pakkend onderwerp en een goede communicatie.