Caddie

Home/Caddie
Caddie 2017-04-19T23:21:15+00:00
pro caddie, golf vacatures

Carrière als Pro Caddie starten

De eerste stap richting een Carrière als pro caddie of om goed te worden in iets wat u wilt bereiken is door middel van de praktijk te beoefenen en zo veel mogelijk te leren. Voor veel caddies begint dat in dit geval vaak al op jonge leeftijd waar zij mee lopen met hun vader of opa om het spel te leren. Als u een carrière als professionele caddie wilt starten zult u op ongeveer dezelfde manier moeten beginnen. Zoek een vriend, collega of familielid die een fervent golfer is en biedt aan om zijn of haar clubs mee te nemen tijdens een rondje golf. Als u een goede speler kunt vinden die lid is op een club en regelmatig speelt dan is dat een enorme bonus. Zeer weinig golfers zullen de kans om een ​​golfbaan te lopen zonder dat ze hun eigen tas te hoeven te dragen afslaan. Dit biedt u de ideale kans om te observeren, de regels en etiquette te leren. Wanneer u met iemand meeloopt en het spel vanaf de zijkant bekijkt merkt u andere dingen op dan vanuit oogpunt van de speler. Vanuit dit oogpunt leert u snel hoe u een baan in kaart brengt of om een green te lezen. Deze vaardigheden komen zijn als caddie onmisbaar, het is dan ook van belang dat u deze zo snel mogelijk onder de knie heeft.

Regels

Naast het lezen van de baan is het belangrijk om de regels te leren. Deze kunnen de beste vriend of ergste vijand van elke speler zijn, maar ongeacht de situatie waarin iemand wordt geconfronteerd is het een enorme aanwinst om alle mogelijkheden volledig te begrijpen en benutten. Verassend veel professionele golfers van vandaag kennen het regelboekje niet van voren naar achter dus ook de mogelijkheden die het hun kan bieden wanneer ze in de problemen komen niet. U als caddie bent dan de aangewezen persoon waar alle hoop op gericht is.

Een andere optie is om te controleren of er scholen en/of bedrijven zijn die opleidingen aanbieden zoals de Professional Caddie Association. De PCA biedt een thuis cursus om alles te leren wat u moet weten om van start te gaan.

Stap 2: Aan het werk als caddie

Of u nu kiest om part-time of full-time te werken, dit is de volgende stap in uw reis om pro caddie te worden. Het is in veel landen niet ongewoon voor een goede caddie om een aardig zak centje te verdienen in een paar uurtjes tijd. Wanneer dit niet het geval is kunt u misschien een bijbaantje in een golfwinkel vinden. Zo blijft u kennis van de nieuwste materialen up to date en spreekt u genoeg golfers die misschien wel opzoek zijn naar een vaste caddie.

Wanneer u op een golfbaan als caddie van start gaat zal het werken met een breed scala aan spelers u ook helpen snel en duidelijk te kunnen communiceren met verschillende soorten spelers. Niet elke speler die waar u voor werkt zal dezelfde houding tonen. De mentale kant is een enorm aspect van het spel en de mogelijkheid om uw speler te kalmeren na een dubbele bogey of gericht te houden na het scoren van een eagle.

Spelers die een caddie nodig hebben zijn natuurlijk ook die ideale mensen om mee te netwerken. Hoe meer spelers u begeleid des te meer kans u maakt om een speler tegen te komen die die een toekomst als golfprofessional heeft. Vrijwilligers werk op de professionele toernooien is hier extreem geschikt voor.

Stap 3: Carrière als Pro caddie

Als alles goed is verlopen heeft u in dit stadia een aantal contacten opgebouwd met spelers die hun weg als professional proberen te vinden. Dit is het moment waar u zo goed mogelijk in het daglicht wilt staan en misschien mee te doen aan een mini-tour. In het buitenland, denk hierbij aan bijvoorbeeld Amerika en Engeland zijn er tal van dit soort tours en is de mogelijkheid om caddie te worden aanzienlijk groter dan in Nederland. Het maakt echter niet uit waar u vandaan komt mits u kennis van zaken heeft en de speler het vertrouwen kunt geven die hij of zij zoekt. Niet veel spelers behouden hun caddies voor langer dan een paar maanden, vergeet dus niet om altijd uw ogen open te houden voor ​​nieuw talent. Blijf uw kennis uitbreiden en zorg dat uw netwerk blijft groeien.